Archief

StatushoudersMD: 'Positief gesprek met wethouder'

Burgerplatform StatushoudersMD kijkt met een goed gevoel terug op het gesprek van maandagavond met wethouder De Goede van Midden-Delfland. Drie vertegenwoordigers van het platform waren op het gemeentehuis in Schipluiden uitgenodigd om te praten over het huisvesten van statushouders in de gemeente.

Wethouder De Goede had het gesprek woensdagavond tijdens een informatieavond over statushouders toegezegd. Mariska van Rijswijk van het burgerplatform noemde de sfeer tijdens het gesprek goed en gemoedelijk. "Je merkte dat, anders dan op de informatieavond, de spanning er af was", zei ze na afloop.

Het burgerplatform gaat er van uit dat de gemeenteraad dinsdagavond akkoord gaat met een plan waarin het college wordt opgedragen om statushouders te spreiden over de gemeente, in plaats van hen enkel te huisvesten in de Kreekzone bij Den Hoorn. "Wij hebben ook gevraagd om spreiding binnen Den Hoorn, dat is beter voor de integratie van de statushouders. Daar werd positief op gereageerd vanuit de gemeente", zegt Van Rijswijk.

Een aantal tegenstanders van het huisvesten van statushouders in Den Hoorn, heeft op de Facebookpagina van StatushoudersMD opgeroepen om de gemeente zo veel mogelijk WOB-verzoeken te sturen, met het doel plannen eindeloos te vertragen. Van Rijswijk keurt die handelswijze af. "Je kunt gaan dwarsbomen, maar je weet dan dat de statushouders er toch gaan komen en dat de gemeente het op haar manier gaat doen. Je kunt beter met de gemeente om tafel zitten en betere ideeën naar voren dragen", motiveert zij.