Archief

Raad Maassluis: 'Wat is nu eigenlijk een cultuurmakelaar?'

De Maassluise wethouder David van der Houwen kreeg dinsdagavond tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad over de Cultuurvisie flink wat vragen over een te introduceren cultuurmakelaar. Want wat is dat nou precies? En wie moet dat worden?

Eigenlijk alle fracties wilden daar meer duidelijkheid over. Ook Marcel van Raaij van de Culturele Raad Maassluis (CRM) had er vragen over, vooral of er wel met volle kracht aan gewerkt gaat worden, dus geen parttimer, maar een fulltime makelaar.

De wethouder kon nog niet exact aangeven hoe de cultuurmakelaar moet gaan werken en waar hij of zij ondergebracht moet worden. Wel wist hij te vertellen dat de cultuurmakelaar toch vooral voor verbindingen moet zorgen tussen culturele instellingen en fondsen.

Er is dus nog veel onduidelijk, ook over de kosten. De financiƫle onderbouwing voor de cultuurmakelaar leek nog niet gereed. Alleen voor het aankomende jaar is er geld gevonden. Maar Van der Houwen stelt dat er geld voor wordt vrijgemaakt door het college in de volgende kadernota's.

Uiteindelijk zegde de wethouder toe dat er een functieomschrijving komt voor de cultuurmakelaar. Ook wordt daarin weergegeven wat de verschillen zijn met combinatiefunctionarissen en de ambtenaren van de afdeling cultuur. Op 17 november wordt er verder over gedebatteerd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen