Zaalhandbal heren: Westlandia verliest topper

Koornneef W&S/Quintus heeft ternauwernood twee punten overgehouden aan het belangrijke duel tegen Red-Rag. Beide ploegen zijn kanshebber om bij de beste vier te eindigen om de kampioenspoule te bereiken. Quintus kon zich geen nederlaag permitteren tegen de Brabantse opponent na de nederlagen tegen twee andere concurrenten Hercules en JMS/Hurry Up. Daar tegenover stond een overwinning op Oosting Metaal/E&O. De voorspong op nummervjf Tachos bedraagt nu drie punten.

Quintus en Tachos deden in de beginfase niet voor elkaar onder (4-4), maar daarna trok de Heulse ploeg het initiatief naar zich toe en liep het uit naar een comfortabele ruststand van 10-17. Na de pauze kwam Quintus nog wel op 12-20, maar daarna was het de thuisploeg die de teugels in handen had. Tachos liep langzaam in en kwam zelfs langszij (20-20). Daarna was gelijk opgaand en nam Tachos zelfs een 23-22 leiding. Toch rechtte de Heulse ploeg nog eenmaal de rug en kwam het vlak voor tijd op een 24-23 voorsprong door treffers van Lex Dofferhoff (strafworp) en Niels van Lier. Met nog 1 minuut en 10 seconden te spelen was er nog een time-out, echter in de resterende tijd werd niet meer gescoord. Bob Kouwenhoven verving de aan zijn pink geopereerde Rens Reijgersberg en was zeven keer succesvol.

Volgende week volgt voor Quintus de thuiswedstrijd tegen Alphadeur/Houten. Na afloop van deze wedstrijd kan de balans opgemaakt worden na de helft van de competitie.

De reserves van Koornneef W&S zijn door een overwinning op HAVAS mede-koploper geworden. Koploper Fiqas/Aalsmeer 2 verloor van APai/Aristos. Doordat de reserves van Targo BEVO eveneens wonnen gaan nu drie teams aan de leiding. In sporthal Indische Buurt in Almere won de Heulse ploeg met 29-26. Het was een leuke wedstrijd waarin beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren. Toch wist Quintus in de eerste helft een voorsprong op te bouwen van drie treffers (15-12) mede onder aanvoering van de al weken sterk keepende Paul Vis en de veelvuldig scorende Mark van Vliet. De Heulse ploeg had een breder en sterker collectief dan de opponent en won wel terecht met 29-26.

Hoofdklasse B

De topper tussen koploper BFC en runner-up WPK/Westlandia is een duidelijke prooi geworden voor de Beekse Fusie Club. In sportcentrum Glanerbrook in Geleen won BFC met 39-29, waardoor Westlandia tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep. Westlandia speelde de eerste helft niet vrij genoeg om BFC goed partij te geven. Dit resulteerde in een 20-11 voorsprong bij rust voor de thuisploeg. Na de pauze speelde de Naaldwijkse ploeg wel vrijer, echter dat kon BFC niet echt verontrusten. De Limburgse ploeg hield stand en heeft na vier wedstrijden nog steeds de volle buit.