Archief

Klanten De Dijkgraaf met petitie naar wethouder

Klanten van het paardensportcentrum De Dijkgraaf gaan komende woensdagavond een petitie aanbieden aan wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland. Hun inzet is het behoud van de manege op de huidige locatie aan Plaats Langeveld in Monster. Er hebben inmiddels meer dan vijfhonderd mensen hun steun aan de petitie betuigd.

De Dijkgraaf hangt een ontruiming boven het hoofd, omdat afgelopen zomer de huur- en vergunningstermijn is verstreken en vervolgens twee naaste buren bij de gemeente om handhaving van de regels hebben gevraagd.

Er wordt inmiddels vrij intensief gezocht naar een alternatieve locatie binnen Westland. Aanvankelijk leek alleen een terrein aan de Zwetkade Noord in Wateringen nog in beeld te zijn, maar een belangenbehartiger van De Dijkgraaf heeft de locatie van het voormalige asielzoekerscentrum in De Lier aanbevolen.

De petitie zal woensdagavond om 18.45 uur aan wethouder Ouwendijk worden aangeboden voor het gemeentekantoor in 's-Gravenzande. Dat is vlak voor de aanvang van een commissievergadering van de gemeenteraad waarin onder meer de toekomst van De Dijkgraaf op de agenda staat.