Archief

Bezwaarmakers Dijckerwaal vangen bot

De projectontwikkelaar van Dijckerwaal fase 1 mag voorlopig doorgaan met het bouwrijp maken van de grond voor deze nieuwe woonwijk tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande. De voorzieningenrechter bij de Raad van State heeft de verzoeken van bedrijven op en rond het bedrijventerrein Teylingen afgewezen.

Voornaamste bezwaren tegen de plannen van de gemeente richten zich tegen de ontsluiting van de nieuwe woonwijk. Voor de eerste 145 woningen is die voorzien via het bedrijventerrein Teylingen. Niet alleen menen de bedrijven dat de verkeersdrukte te groot wordt, maar bovendien zijn ze bang dat de geplande ontsluiting via een rotonde op de Naaldwijkseweg mogelijk niet doorgaat. Daarom willen ze die direct aangelegd zien.

Volgens de voorzieningenrechter heeft de gemeente echter voldoende maatregelen genomen om de verkeersafwikkeling via het bedrijventerreinen in goede banen te leiden. Bovendien moeten de volgende bouwfases ook ontsloten worden en heeft de gemeente al aangegeven dat de ontsluiting via de Naaldwijkseweg uiterlijk 2018 gereed moet zijn danwel als er 300 woningen zijn gebouwd.

De bezwaren van een tuinder dat de demping van bestaand water voor de aanleg van een ecologische zone de kwaliteit van zijn beregeningswater in gevaar brengt, werden ook van tafel geveegd. De kweker blijft wel verbonden met de Poelwatering en niet is aangetoond dat de doorstroming en daarmee de waterkwaliteit verslechtert, aldus de voorzieningenrechter.

De Raad van State moet nog een definitieve uitspraak doen over de bezwaren tegen genoemde bestemmingsplannen.