Zaalhandbal: VELO verrast bijna, DIOS verliest

DAMES

Veneco/VELO heeft het eerste punt van het seizoen binnen. Met enig meer fortuin had de Wateringse formatie twee punten aan de thuiswedstrijd tegen PSV Handbal overgehouden, maar in de slotfase wist de thuisploeg niet meer tot score te komen.

VELO speelde tegen de nummer vier van de ranglijst een prima wedstrijd. De ploeg liet vanaf het begin zien dat het voor een verrassing wilde zorgen. Na een kwartier spelen leidde VELO met 6-4 en het ging een kwartier later met een 12-10 voorsprong de rust in.

Na de pauze bleef VELO de voorsprong houden. Na ruim 55 minuten spelen leidde de thuisploeg met 23-21. Een overwinning leek dichtbij, echter toen stokte het scoren. PSV profiteerde er van en in een zeer spannende slotfase en kwam uiteindelijk langszij. Beide ploegen sloten de wedstrijd af met een 23-23 eindstand. VELO blijft hekkensluiter en krijgt volgende week een zware dobber met de reserves van Virto/Quintus.

HEREN

DIOS heeft de eerste nederlaag moeten slikken na drie overwinningen op rij. In sporthal De Eendracht in Zwarte Meer waren de reserves van JMS/Hurry Up te sterk voor de ploeg uit Midden-Delfland. In de eerste helft keek DIOS al snel tegen een 8-2 achterstand aan mede doordat het verdedigend niet goed stond. Na enige omzettingen ging het zowel aanvallend als verdedigend lopen bij DIOS en het kwam zelfs op een 10-9 voorsprong. Voor rust had Hurry Up de achterstand omgebogen en ging het met een 14-13 voorsprong de rust in.

Na de pauze schoot Frank Snelder zijn ploeg nog naar een 15-14 voorsprong, maar daarna was het eigenlijk over een uit. Hurry Up liep langzaam uit naar 21-17 omdat DIOS in de eerste tien minuten van de tweede helft wederom verdedigend niet goed stond. Aanvallend kon DIOS enkele aanvallen niet succesvol afronden. Hurry Up wond e wedstrijd uiteindelijk met 31-24 en wisselt op de ranglijst van plaats met DIOS. Hurry Up staat nu zesde en DIOS een plaats lager. Volgende week ontvangt DIOS degradant APAi/Aristos.