Archief

Pleidooi voor paardensport aan Hoefweg

De locatie van het voormalige asielzoekerscentrum aan de Hoefweg in De Lier is zeer geschikt voor de vestiging van een paardensportcentrum. Dat stelt belangenbehartiger Pleun van der Ende in een schrijven aan de Westlandse gemeenteraad.

Van der Ende komt op voor de belangen van De Dijkgraaf, het paardensportcentrum aan Plaats Langeveld in Monster, dat van de huidige locatie moet verdwijnen. Die ontruiming is op til in verband met het verstrijken van het contract met de gemeente en een gedane toezegging aan een naaste buur.

Op 15 oktober heeft het college van B en W de raad laten weten, dat er op dit moment nog slechts een enkel alternatief wordt onderzocht: een locatie aan de Zwetkade Noord in Wateringen, vlakbij De Bonte Haas. Maar volgens Van der Ende is de Lierse optie ten onrechte negatief beoordeeld.

De Lierse locatie, waar ooit het militaire Schefferkamp was gevestigd, ligt weliswaar in het gebied duurzame glastuinbouw, maar ligt daar ingeklemd tussen een zenderpark van Defensie en een waterberging van Delfland. "Het is al sinds de ontmanteling van het asielzoekerscentrum in 2003 - dus al 12 jaar - te koop en kennelijk, ook vanwege de knik die in het kavel zit, niet aantrekkelijk voor een tuinder", stelt Van der Ende.



Bovendien zou het geldende beleid op het gebied van 'Paarden houden in Westland' een uitzondering op de regel mogelijk maken. Verder merkt Van der Ende ter onderbouwing op: "Er is ruim voldoende afstand te creëren tussen de dierenverblijven en omwonenden."

Komende woensdagavond staat de toekomst van De Dijkgraaf op de agenda van een commissievergadering van de gemeenteraad.