Archief

Zes inbraken binnen een paar uur bij tuinders

Een overactieve inbreker heeft behoorlijk toegeslagen in Kwintsheul en Honselersdijk. Vijf tuinders en paviljoen De Zweth kregen in de nacht van maandag op dinsdag bezoek van de ongenodige gast. Bij de meeste gedupeerde is er inbraakschade, één tuinder mist wel spullen uit het kantoor.

De inbraken vonden plaats in en om de Hooghe Beer in Kwintsheul. Alle getroffen tuinen liggen binnen 1 kilometer van elkaar. Bij paviljoen De Zweth is de keuken en het magazijn overhoop gehaald. Ook is de fooienpot meegenomen.

Direct na de eerste melding kwam de politie met veel eenheden ter plaatse. En terwijl de eerste inbraak werd onderzocht, was de dader al gevlogen naar de volgende tuin. Bij tomatenkweker Paul van Schie is de dader de kas ingekomen door een ruit in te tikken. Bij de schuurdeur is inbraakschade aangetroffen. Maar niet veel later ging het alarm af en sloeg de dader op de vlucht.

Uit recherche-onderzoek kwam het profiel van een 37-jarige Hagenaar naar voren. Toevalligerwijs is hij dinsdag bij een verkeerscontrole aangehouden. De man is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen