Archief

Toren Groote Kerk blijft eigendom van de kerk

De toren van de Groote Kerk in Maassluis behoort tot het kerkgebouw en daarmee wordt het eigendom van de toren niet overgedragen aan de gemeente. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA aan het Maassluise College van B en W.

Wat dit voor het opknappen van de trappen in de toren betekent, is nog niet duidelijk. Want die zijn nodig aan vervanging toe. Het kerkbestuur heeft daar echter niet genoeg geld voor en vindt ook dat de gemeente hieraan moet meebetalen.

De gemeente lijkt zich hier ook op voor te bereiden en stelt dat er naar schatting 40.000 euro voor het herstel nodig is. Hoeveel Maassluis daarvan gaat meebetalen en of er gebruik wordt gemaakt van fondsen is nog niet duidelijk. Het wachten is eerst op een definitieve offerte.

Het college van B en W betreurt het dat het langer duurt dan gedacht voordat de toren open kan, maar stelt dat dit mede komt door de status van rijksmonument. Verder is met het kerkbestuur afgesproken dat ook de uitvoeringsovereenkomst voor het onderhoud van de kerktoren uit 1972 vernieuwd wordt.

Categorieen:
Maassluis Politiek