Archief

Staelduinsebos vol met paddenstoelen

Het Staelduinsebos in 's-Gravenzande staat vol met paddenstoelen. "Het zijn er dit jaar echt heel veel", zegt boswachter Fred Spreen. "Ze zijn er in allerlei soorten en maten te vinden."

De kabouterhuisjes trekken veel bekijks. Het bos loopt vol met kinderen en hun ouders die de paddenstoelen bekijken en soms ook mee naar huis nemen. "Eigenlijk mag het niet", zegt boswachter Fred, "maar ik snap dat de kinderen het mooi vinden en er staan er nu zoveel dat het niet uitmaakt."

Veel mensen zijn in het bos op zoek naar de bekende vliegenzwam. Dat is de rode paddenstoel met witte stippen. "Helaas", zegt boswachter Fred, "die vind je hier nu net niet in het bos. De vliegenzwam groeit bij berken en die staan er weinig in dit bos." Wel heeft boswachter Fred een hele mooie koraalzwam gezien en een porseleinzwam.

Dat het Staelduinsebos vol staat met paddenstoelen staat haaks op de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die vrijdag zijn uitgekomen. Daarin staat dat er juist minder soorten en aantallen paddenstoelen te vinden zijn dit jaar. Dat zou komen door luchtvervuiling en de droogte.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen