Archief

'Leren zwemmen is verantwoordelijkheid voor ouders'

Het herinvoeren van verplicht schoolzwemmen is mogelijk in Westland, maar daar moet een maatschappelijke en politieke discussie aan vooraf gaan. Dat schrijft het Westlandse college na vragen van Westland Verstandig. Het is een grote wens van de partij om het schoolzwemmen weer terug te laten keren. Het college zegt dat het leren zwemmen primair gezien wordt als een verantwoordelijkheid voor ouders, en niet van de overheid.

De kosten van het schoolzwemmen voor de groepen 4 en 5 van de basisschool waren in 2006 circa 475.000 euro inclusief vervoer, zo heeft het college uitgezocht. Peter Wielaert, de directeur van zwembad De Boetzelaer is ook een groot voorstander van het schoolzwemmen. "Het gaat om de vaardigheid dat kinderen het beste kunnen leren zwemmen. Dat is in groep 6. Dan zij ze leerrijp en kunnen ze snel de vaardigheden eigen maken", vertelt Wielaart.

Het Westlandse college benadrukt dat ouders met weinig geld een beroep kunnen doen op het Kindpakket van de gemeente, waarna zwemlessen worden geregeld. Het is aan schoolbesturen om te bepalen of er een ouderbijdrage komt, als het schoolzwemmen weer wordt ingevoerd.

Categorieen:
Westland Algemeen