Archief

Zorgen bij VVD over vergrijzing in Kwintsheul

VVD Westland zegt de kern Kwintsheul in een rap tempo te zien vergrijzen. En dat heeft gevolgen voor het verenigingsleven, de basisschool en andere voorzieningen. Daarom heeft de partij er schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B en W.

Een suggestie van de VVD om de door hen gesignaleerde problemen op te lossen, is het bouwen van nieuwe (sociale) huur- en koopwoningen. Het gebied rond de Driesprong zou hier volgens de partij een mooie locatie voor zijn.

Kwintsheul is overigens geen uitzondering qua vergrijzing. Als je de de bevolkingsopbouw van Kwintsheul afzet tegen de bevolkingsopbouw van Westland in totaal, komen daar om en nabij dezelfde cijfers uit (zie afbeelding).

De bevolkingsopbouw van Westland van inwoners tussen de 0 en 49 jaar is 61,8 procent, ten opzichte van 60,3% in Kwintsheul. En het aandeel 50 tot en met 95+ in Westland is 38,2 procent ten opzichte van 39,7 procent in Kwintsheul. Geen grote verschillen dus.

Toch meent de VVD vooral in Kwintsheul iets te moeten doen aan het probleem. Volgens Sander Zuyderwijk komt dat omdat er in de kern weinig gebouwd wordt en er nog steeds geen supermarkt geopend is. Weliswaar is er nieuwbouw gepland aan de rand van het dorp (Florazoom), maar naar verwachting zullen de inwoners van die nieuwe wijk zich vooral richten op Den Haag en Poeldijk.

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek