Archief

Stadsdichter Leiden heeft tips voor Westlandse 'collega'

'Neem jezelf niet te serieus, maar je werk wel.' Het is één van de tips die de Leidse stadsdichter Wouter Ydema heeft voor de aankomende streekdichter van het Westland.

Schrijverscollectief 'Schrijvers tussen de Kassen' riep Westlanders vorige week op om mee te doen aan de verkiezing. Tot 1 december kunnen dichters meedoen aan de selectieronde. 'Iedere middelgrote en grote gemeente in Nederland heeft een stadsdichter. Waarom zou de gemeente Westland dat niet hebben?', zegt voorzitter Jeroen Dahmeijer van het schrijverscollectief.

Ydema is sinds januari stadsdichter van Leiden en kan een stads- of streekdichterschap van harte aanbevelen. 'Ik vind het heel leuk om te doen. Het is echt bijzonder. Je leert je stad nog beter kennen.'

'Goed kunnen optreden'

Wat een goede stadsdichter volgens hem moet kunnen? Ydema: 'Dichten natuurlijk. Maar het is ook belangrijk dat je goed kunt optreden. Je moet je poëzie ook over kunnen brengen.'

De Leidse dichter heeft nog een paar tips: 'Zorg dat je er plezier in hebt. Zorg dat je glashelder schrijft en maak mooie dingen.' Westlandse dichters kunnen zich aanmelden via schrijvers-tussen-de-kassen.nl.

Categorieen:
Westland Cultuur