Zaalhandbal heren: DIOS, Quintus en Westlandia winnen

DIOS en de reserves van Koornneef W&S/Quintus hebben goede zaken gedaan in de (sub)top van deze divisie. Beide ploegen wisten tot winst te komen.

In de Ballonhal opende de thuisploeg niet scherp en daar profiteerden de reserves van Kras/Volendam van. DIOS hervond zich en knokte zich terug in de wedstrijd. De eerste helft werd toch met een achterstand afgesloten: 12-14. Na de pauze zette DIOS goed door en behaalde het de derde overwinning op rij, waardoor het nu op een vijfde plaats is terug te vinden. Volendam, dat pas twee punten heeft, verloor met 30-24 in Midden-Delfland. Volgende week gaat DIOS op bezoek bij de reserves van JMS Hurry Up.

De reserves van Quintus leken halverwege de tweede helft de winst al binnen te hebben, echter de reserves van Sittardia dachten daar anders over. Quintus ging rusten met een 14-11 voorsprong en wist deze marge lang vol te houden in het tweede bedrijf. In het laatste kwart van de wedstrijd ging het alsnog fout bij de Heulse ploeg. Sittardia kwam langszij (21-21) en de laatste vijf minuten waren spannend. Routinier Mark van Vliet bezorgde zijn ploeg uiteindelijk de zege door drie treffers op rij te scoren. Quintus won met 26-25. Remco Hagen werd topscorer onder meer door het benutten van zeven strafworpen. Saillant detail: zowel de eerste als de laatste Heulse treffer kwam op naam van Hage. Quintus staat samen met de reserves van BEVO tweede met twee punten achterstand op koploper Aalsmeer.

WPK//Westlandia heeft een knappe en belangrijke overwinning behaald tegen Artemis'15. In de Sosefhal was het een aantrekkelijke wedstrijd tussen de Naaldwijkse promovendus en de fusieclub uit de Achterhoek. De Gazellen en Apollo'70 zijn sinds dit jaar samen gegaan onder Artemis'15. In de eerste helft had Westlandia geen moeite met de bezoekers en leidde halverwege de wedstrijd met 16-11 mede door zeven treffers van Terry Zuijderwijk.

Na de pauze zakte Westlandia in en daar profiteerde Artemis'15 van. De bezoekers kwamen nader en nader bij, maar konden Westlandia niet van de winst houden. Westlandia bleef voor de derde keer op rij ongeslagen en won met 28-26. Volgende week volgt de topper tegen BFC, dat eerste staat en een punt meer heeft dan Westlandia.