Archief

GBW: 'Buurman paardensportcentrum uitkopen?'

GemeenteBelang Westland (GBW) heeft een alternatieve oplossing voor het probleem rond het paardensportcentrum aan de Plaats Langeveld in Monster opgeworpen. De raadsfractie vraagt zich af, of het een goede zet zou kunnen zijn om het bedrijf van de bezwaarmakende naaste buurman op te kopen; dit met het oog op de gebiedsontwikkeling.

GBW reageert hiermee op een brief van B en W waarin de nijpende situatie van paardensportcentrum De Dijkgraaf wordt geschetst. De kans bestaat dat het complex met enkele tientallen paarden binnenkort ontruimd moet worden, desnoods met goedkeuring van de kantonrechter.

De fractie stelt, dat het voor iedereen een wrange situatie zou kunnen worden, indien De Dijkgraaf daar nu weg moet en bijvoorbeeld binnen een jaar het tuinbouwperceel van de naaste buurman zou worden opgekocht in verband met projectontwikkeling. "Wij kunnen ons ook niet voorstellen dat straks in het hele project van de Westlandse Zoom nog een enkel tuinbouwbedrijf overblijft", aldus GBW.

De fractie stelt de zaak volgende week woensdag aan de orde in de rondvraag van een commissievergadering van de gemeenteraad.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen