Zaalhandbal dames: winst Schipluiden, verlies Quintus

Virto/Quintus heeft een kans laten liggen om minimaal een punt af te snoepen van landskampioen Sercodak/Dalfsen. Indien de Heulse ploeg goed was omgegaan met de geboden kansen dan had een sensatie in de lucht gehangen, echter het verliep anders en Quintus moest het doen met de complimenten en zag de overwinning met Dalfsen meegaan naar Overijssel (17-19).

In de Van der Voorthal deed Quintus zeker in bepaalde fases van de wedstrijd niet onder voor de landskampioen. De thuisploeg leidde als snel met 3-1 en het publiek ging er goed voor zitten. Dalfsen kwam terug in de wedstrijd en leidden met 4-5. Na de gelijkmaker door Daisy Hage kon Quintus in het laatste kwart van de eerste helft moeilijk tot score komen. Een aantal kansen werd niet omgezet in een treffer, aan de andere kant wist Dalfsen wel tot score te komen en leidde het halverwege met 5-8.

Na de pauze leek Dalfsen de overwinning al vroegtijdig in de zak te kunnen steken, maar Quintus toonde veerkracht en knokte zich terug in de wedstrijd. Verdedigend stond het goed bij de Heulse ploeg onder aanvoering van Marieke van der Wal en Tessa van Zijl en aanvallend gingen de kansen er opeens wel in. Van een 9-13 achterstand kwam Quintus terug tot op een doelpunt: 16-17. Het lukte Dalfsen om in de laatste minuten de overwinning veilig te stellen. Bij een 17-18 tussenstand scoorden de bezoekers de laatste treffer van de wedstrijd.

De reserves van Virto/Quintus blijven samen met Borhave aan de leiding. Borhave heeft een beter doelgemiddelde en heeft de grootste kans op het behalen van de eerste periode. In de Van der Voorthal wonnen de reserves van PSV Uit Eindhoven. De ruststand was 13-10 in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd werd met 26-22 gewonnen door Quintus. Volgende week gaat de Heulse ploeg op visite bij VZV.

Beide regioploegen wisten de gespeelde wedstrijd in winst om te zetten. Schipluiden rekende in de Postkogekohal af met DSW. De reserves van WPK/Westlandia wonnen van ROAC.

Schipluiden was vanaf minuut een de betere ploeg, maar verzuimde dat in de eerste helft in de stand tot uitdrukking te brengen. De ruststand was wel in het voordeel van de thuisploeg:12-10. Na de pauze ging het tempo omhoog bij Schipluiden waardoor tevens de druk op DWS verhoogd werd. DWS kon hier niet mee omgaan en moest toezien dat Schipluiden uitliep naar een 29-19 overwinning.

Westlandia verdubbelde door een 22-16 overwinning het aantal punten van twee naar vier. De Naaldwijkse ploeg had een geode dekking en aanvallend zette de ploeg de druk erop. Danja Buis keepte een sterke wedstrijd. De ruststand was 12-7 in het voordeel van Westlandia tegen het nog steeds puntloze ROAC. Westlandia staat samen met Goodflooring HMC en Schipluiden op een gedeelde vierde plaats.