Archief

Dagen paardensportcentrum lijken geteld te zijn

De dagen van paardensportcentrum De Dijkgraaf aan Plaats Langeveld in Monster lijken nu echt geteld te zijn. Dit komt naar voren in een uitvoerige brief die het college van B en W van Westland aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

De omgevingsvergunning, die in 2010 voor vijf jaar was afgegeven, is deze zomer verlopen. Enkele directe buren hebben de gemeente om handhaving gevraagd. De wettelijke ontruimingsbescherming loopt op 31 oktober af. Indien De Dijkgraaf niet zelf vertrekt, kan de gemeente vanaf die datum de kantonrechter om goedkeuring voor ontruiming verzoeken.

"Van meet af aan was duidelijk dat de onderneming daar niet permanent gevestigd zou kunnen blijven en is de manegehouder daar vervolgens ook regelmatig op gewezen", aldus B en W in de brief aan de gemeenteraad. Ter afronding van de beroepsprocedure die een naaste buur destijds had ingesteld, heeft de gemeente op 22 maart 2012 nog eens zwart op wit bevestigd, dat de huur- en vergunningstermijn op 30 juni 2015 zou verstrijken.

In de tussentijd moest De Dijkgraaf op zoek gaan naar een permanente stek. Omdat dit tot en met de afgelopen zomer niet is gelukt, heeft de gemeente - mede op verzoek van de gemeenteraad - mee helpen zoeken naar een alternatieve locatie. Vrijwel alle aan de orde gekomen opties zijn inmiddels vervallen. Wel wordt de locatie Zwetkade Noord 2 in Wateringen nog actief bekeken.

Twee directe buren hebben de gemeente verzocht om handhavend op te treden. In reactie daarop is onlangs door klanten van het centrum een handtekeningenactie gestart tot behoud van de manege op de huidige plek. De Dijkgraaf komt op 28 oktober aan de orde in een commissievergadering van de gemeenteraad.