Archief

Inwoners Den Hoorn verenigen zich vanwege komst vluchtelingen

Inwoners van de wijk Look-West in Den Hoorn hebben zich deze verenigd onder de naam 'StatushoudersMD' om zo georganiseerd mee te kunnen praten met de gemeente over het huisvesten van vluchtelingen in de Kreekzone. De plannen daarvoor zorgden begin deze week voor de nodige ophef.

Het college van B en W heeft het deel van de Kreekzone, grenzend aan de Woudseweg, aangewezen als plek waar tijdelijke woningen kunnen worden gebouwd voor de statushouders. Het zou aanvankelijk gaan om plek voor 75 tot honderd vluchtelingen, maar de bewoners vinden dat Den Hoorn daarmee onevenredig belast wordt. De gemeenteraad droeg het college dinsdag op om ook locaties in andere kernen te onderzoeken, zodat het aantal woningen kan worden gespreid.

Om samen met de gemeente tot een breed gedragen en zorgvuldig onderbouwde oplossing te komen, is nu dus een bewonerscollectief opgericht. Daarin zitten vertegenwoordigers uit diverse wijken en verenigingen uit Den Hoorn. Tijdens een bijeenkomst in de Hoornbloem aanstaande woensdag, presenteren zij hun plannen aan de gemeente. Gezocht wordt nog naar burgers die het initiatief willen uitbreiden naar Maasland en Schipluiden, omdat ook daar dus mogelijk statushouders worden gehuisvest.

Categorieen:
Maasland Algemeen