Archief

Resultaat asbestonderzoek Leuningjes vrijdag bekend

Omwonenden en betrokkenen van zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk worden vrijdag bijgepraat over de uitkomsten van het asbestonderzoek. Dat laat wethouder Peter Ouwendijk weten. Woensdag werd bekend dat in het gebouw asbest is gevonden. Eerste vindplaats was een cv-ruimte. Nadat bleek dat ook in de centrale hal asbest was ontdekt, besloot de gemeente Westland om het hele gebouw te sluiten.

Gebruikers en omwonenden zijn vrijdag om 17.00 uur in het gemeentekantoor van Monster welkom, waar de uitkomsten worden gepresenteerd. Dan wordt ook bekend hoe lang het gebouw nog gesloten blijft en wat voor gevolgen dat gaat hebben voor bijvoorbeeld peuteropvang Simba. Zij hebben ook een ruimte in De Leuningjes, waar overigens geen asbest is gevonden.

Muziekband Cosy Rockers zou zaterdagavond optreden in de grote zaal van De Leuningjes. Nadat de asbestvondst bekend werd, mocht de band optreden in de kleine zaal van het gebouw. Toen de gemeente Westland donderdagochtend besloot om het hele gebouw te sluiten, sloeg de stress toe. Na veel belletjes hebben zij uiteindelijk een alternatief gevonden: De Noviteit in Monster.

Het Buurt Informatiepunt in Poeldijk is tijdelijk verhuisd naar wijkcentrum De Backerhof aan de Wittebrug 2. Het is daar geopend op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.