Archief

Kans op tijdelijke bewoning Pijletuinenhof klein

De kans op een tijdelijke woonbestemming voor het voormalige verzorgingstehuis Pijletuinenhof in Naaldwijk wordt klein geacht. Het zal eerder sloop en nieuwbouw worden. Burgemeester en wethouders van Westland sluiten tijdelijk gebruik echter niet uit, maar dan zal in elk geval eerst een asbestsanering noodzakelijk zijn.

Dit komt naar voren uit de antwoorden van het college van B en W op vragen van de raadsfractie van GemeenteBelang Westland. Deze heeft aldaar huisvesting voor studenten geopperd, met het oog op de toekomstige Greenport HortiCampus aan de Middel Broekweg in Honselersdijk.

Er is inmiddels overleg geweest met de eigenaar van het leegstaande Pijletuinenhof, zorgorganisatie Careyn. De gemeente heeft daarbij op hoofdlijnen aangegeven welke nieuwe (woon)bestemming de locatie zou kunnen krijgen. Ingezet wordt op levensloopgeschikte sociale huurwoningen, met daarnaast mogelijkheid voor een deel vrije sector huur en koop.

Omdat in het pand asbest is aangetroffen (nadat door de anti-kraakbewoners keukenkastjes waren verwijderd) is sloop van het pand het meest waarschijnlijke scenario en wordt er op dit moment niet gesaneerd. Mocht er gekozen worden voor een (tijdelijk) huurscenario, dan zal eerst asbestsanering moeten plaatsvinden.

Het college wijst er op, dat de voormalige bewoners van Pijletuinenhof geen risico gelopen, omdat gedurende hun verblijf geen sprake is geweest van verwijdering van asbesthoudende zaken.

Volgens Careyn is sloop en vervolgens nieuwbouw de meest haalbare optie, aangezien een andere (tijdelijke) functie voor dit pand niet haalbaar zou zijn, zo meldt het college tot slot.