Archief

'Wij zitten te springen om dierenvoer'

De Dierenvoedselbank in Westland roept de hulp in van dierenliefhebbers in de regio. Dit uitgiftepunt van gratis dierenvoer voor cliƫnten van de Voedselbank heeft een groot tekort aan kattenvoer, hondenbrokken en papegaaizaad, zo meldt Omroep West.

De vestiging in 's-Gravenzande helpt 101 dieren aan hun dagelijks bakje voer. De eigenaren kunnen twee keer per week pakketjes voor hun hond, kat, papegaai, rat of hamster ophalen.

De Dierenvoedselbank is afhankelijk van donaties van particulieren. Maar bij de vestiging in 's-Gravenzande wordt nog niets gedoneerd. "We hebben een aantal vaste gulle gevers in Den Haag en Scheveningen die elke week weer zakken voer en andere dierbenodigdheden leveren. Maar in het Westland hebben we nog geen enkele donateur. Mensen weten ons daar nog niet goed te vinden, omdat we daar pas sinds juni van dit jaar actief zijn", zegt vrijwilliger Kirsten Straathof.

Afgemeten pakketjes

Volgens Straathof hebben veel dieren honger en worden de dupe van de financiƫle worsteling van hun baasje. "Om te zorgen dat de dieren minder honger lijden, geven we afgemeten pakketjes uit. De dieren krijgen de helft van de porties die ze normaal zouden krijgen. De pakketjes zorgen ervoor dat de eigenaren hun huisdier kunnen behouden. Vaak hadden ze hun kat, hond of vogel al voordat ze in geldnood kwamen en hikken nu tegen de kosten aan."

De Dierenvoedselbank voor Den Haag en Westland is vanaf donderdag officieel een eigen stichting en valt niet langer onder Dierenopvang 't Knagertje. In Westland kan voer worden ingeleverd op het adres Lodewijk van Nassaustraat 9 in 's Gravenzande.