Archief

Plan voor noodlokalen op Het Westerhonk

Aan de gemeenteraad van Westland wordt voorgesteld om op het terrein van Het Westerhonk in Monster een aantal noodlokalen op te zetten ten bate van de Naaldwijkse Herman Broerenschool die met een groot ruimteprobleem kampt. De lokalen zijn bedoeld voor kinderen die op Het Westerhonk wonen.

Voor veel kinderen die wonen op Het Westerhonk brengt het vervoer van en naar school zoveel prikkels met zich mee dat de voordelen van naar school gaan niet opwegen tegen de nadelen hiervan. Door het onderwijs dichter bij de woonsituatie van de kinderen te realiseren, worden deze prikkels beperkt en kunnen de betrokken kinderen beter deelnemen aan het schoolprogramma, stelt wethouder Marga de Goeij.

Het onderwijsaspect is niet het enige. "Een deel van deze doelgroep heeft een zorgbehoefte waar binnen de school niet altijd aan tegemoet gekomen kan worden. Door de school te huisvesten op het terrein van Het Westerhonk kunnen zorg en onderwijs beter op elkaar worden afgestemd", luidt de verklaring.

Het voorstel vergt een krediet van 528.000 euro. Met deze investering is nog geen rekening gehouden in de begroting van Westland. Op maandag 26 oktober komt het voorstel aan de orde in een commissievergadering van de gemeenteraad.