Archief

Vis uit voorbereidingscommissie asbestonderzoek

Oud-raadslid Claudia Vis heeft zich teruggetrokken uit de commissie die namens de gemeenteraad van Westland een onderzoek moet voorbereiden naar de gang van zaken na de Wateringse asbestbrand van begin dit jaar. De reden is, dat de voorbereidingscommissie geen inzage krijgt in het tientallen ordners omvattende dossier.

"Een onderzoekscommissie die geen toegang heeft tot de informatie waar het onderzoek om draait, is een farce", stelt Vis in haar opzeggingsbrief. "Je kunt geen goede onderzoeksvragen formuleren ais je het dossier niet kent. Blijkbaar wil uw Raad iets onderzocht hebben voor de bühne, maar vooral niets boven tafel krijgen", vervolgt zij.

Vis heeft er geen goed woord voor over. "Als de commissie slechts is ingesteld om de vragen vanuit de fracties te verzamelen en door te geleiden, adviseer ik u in het vervolg een uitzendkracht daarvoor in te huren die de vragen verzamelt en sorteert", klinkt het verontwaardigd. "Tijd en energie steken in een onderzoek waar blijkbaar niets uit mag komen, is mijns inziens zinloos en daar wens ík ook niet aan mee te werken", besluit zij.