Archief

Ruim 1.600 Zuid-Hollanders tekenen tegen hobbyjacht

Onder het burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht' hebben inmiddels ruim 1.600 inwoners van Zuid-Holland hun handtekening gezet. Dit betekent volgens de initiatiefnemer dat het provinciaal bestuur zich hierover moet gaan buigen alvorens vanaf volgend jaar een goedkeurende verklaring te geven voor wat ook wel de plezierjacht wordt genoemd.

Dit heeft de initiatiefnemer, Naaldwijker Arjan Smits, woensdag laten weten, aan de vooravond van de opening van het jachtseizoen. De komende provinciale bemoeienis vloeit volgens hem voort uit de nieuwe natuurbeschermingswet. Om een burgerinitiatief op de agenda van de provincie te krijgen, zouden 1.000 handtekeningen vereist zijn en dit aantal is inmiddels ruimschoots overschreden.

De actievoerders vinden het onacceptabel dat het in ons land is toegestaan om konijnen, fazanten, hazen, houtduiven en wilde eenden te doden zonder enige reden, puur voor het plezier. Smits: "Hopelijk begint nu op 15 oktober het laatste jachtseizoen waarbij zonder enige noodzaak dieren gedood worden."

Categorieen:
Algemeen