Archief

Voorlopig geen noodopvang in Midden-Delfland

Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland blijven bij hun standpunt geen tijdelijke noodopvang te realiseren in de gemeente. Dat schrijft het college in een voorstel aan de gemeenteraad. "Uit ervaringen van andere gemeenten blijkt dat het organiseren van deze opvang relatief veel inzet vraagt en een grote impact heeft op een kleine organisatie als Midden-Delfland en de hulporganisaties zoals politie en brandweer", is de motivering.

De gemeenteraad had twee weken eerder in een motie gevraagd de mogelijkheden voor noodopvang te onderzoeken. Het college wil echter wachten totdat er vanuit de Veiligheidsregio Haaglanden een regionale aanpak wordt opgesteld voor structurele en langdurige (gezamenlijke) noodopvang, zoals ook vanuit het Rijk is gevraagd. Bijvoorbeeld door een of enkele grotere locaties per veiligheidsregio te realiseren.

"Mogelijk volgt dit in de komende periode alsnog en kunnen wij dergelijke regionale initiatieven voor 72 uur crisisopvang ondersteunen", aldus het college. Voorlopig wordt daarom ingezet op hethuisvesten van asielzoekers met een verblijfsvergunning.