Archief

'Vluchtelingen ook huisvesten in andere kernen'

De gemeente Midden-Delfland mag het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning niet beperken tot de locatie in de Kreekzone in Den Hoorn. Daar was de gehele gemeenteraad het dinsdagavond in een commissievergadering wel over eens.

Het college van B en W moet ook in andere kernen op zoek naar mogelijkheden. Concentratie zou niet goed zijn voor de integratie van de vluchtelingen, omdat ze dan met zijn allen op één plek zitten. Bovendien zijn de scholen in Den Hoorn nu al vol.

Het was een bewogen avond in Schipluiden. De publieke tribune (met plek voor 48 mensen) was vol, waardoor circa 80 andere belangstellenden de vergadering vanuit de kantine moesten volgen. Verder had zich een tiental insprekers (inwoners van Den Hoorn, nabij de Kreekzone) gemeld. Ook zij gaven aan, dat Den Hoorn met het huidige voorstel onevenredig wordt belast. Zij verlangden spreiding.

Belangrijker nog was volgens hen dat zij gehoord willen worden. Wethouder De Goede gaf aan graag met hen in gesprek te gaan over het ontwikkelen van de locatie.

Het is namelijk wel de bedoeling dat de mogelijkheden Kreekzone-locatie verder uitgewerkt worden. Parallel daaraan onderzoekt het college welke locaties in Maasland en Schipluiden er eventueel geschikt zijn. Daarbij zou gekeken moeten worden welke mogelijkheden er zijn om ook starters op de wachtlijst een plek te geven.

Wethouder De Goede zegde toe om in januari met een plan te komen. Ook hier wordt in eerste instantie gesproken met omwonenden.