Archief

Maassluise raad neemt afscheid van Karssen

De Maassluise gemeenteraad heeft dinsdagavond afscheid genomen van burgemeester Koos Karssen. Daarbij werd hem de erebokaal der Gemeente overhandigd. Zijn vrouw Magda mocht bij wijze van uitzondering de plek van de raadsgriffier (de plek naast de burgemeester) innemen.

Als eerste nam raadsgriffier René van der Hoek het woord. Hij bedankte de burgemeester voor een goede samenwerking: "Het was een eer om met je samen te werken."

De fractievoorzitters hadden alleen maar lof voor de stoppende burgervader. Corine Bronsveld van het CDA: "Wat heeft u ontzettend hard gewerkt voor deze stad. Bedankt wat u voor Maassluis heeft gedaan." Gerard van der Wees van de VVD: "Jouw invloed was onmiskenbaar aanwezig!"

Jan van der Maarel van de VSP: "Je was er voor elke partij. Je moest ook vaak strijd leveren. Maar jij zette door. Je was nu eenmaal het boegbeeld van Maassluis!" Gert Jan Enzerink van Maassluis Belang: "Met de beste bedoelingen wilde je opkomen voor de burgers van Maassluis. Mocht er binnenkort in Maassluis een functie voor nachtburgemeester worden opengesteld, solliciteer dan vooral, onze stem heb je."

John Dolstra van de ChristenUnie: "Voor Maassluis en voor de raad bent u een echt burgervader met als belangrijke eigenschap dat u mensen op hun gemak stelde." Leo Eijskoot van D66: "Ik wil mijn waardering uitspreken voor je tomeloze inzet." Sjoerd Kuiper van de PvdA: "U stond echt boven de partijen. U stond er als er werd gefeest, maar ook als er werd gerouwd."

Categorieen:
Maassluis Algemeen