Handbalsters VELO door in beker en loten Snelwiek

Het Nederlands Handbalverbond heeft de loting bekend gemaakt voor de eerste ronde van de landelijke beker. Het betreft de regionale voorronden. De loting vond plaats in hotel Bosei in Wenen en is verricht door de internationals Laura van der Heijden en Angela Malestein. De winnaars van de regiofinales plaatsen zich voor de achtste finale van de landelijke beker.

De laatste ploeg die zich plaatste voor de eerste ronde was Veneco/VELO. De Wateringse eerstedivisionist won met moeite van streekgenoot Schipluiden. In de Postkogekohal leidde de thuisploeg halverwege met 12-10. De spanning liep gedurende de tweede helft op. Schipluiden had na ruim 46 minuten spelen nog steeds een voorsprong (16-15). Uiteindelijk won VELO nipt met 21-20. De tegenstander in de volgende ronde is Snelwiek, dat uitkomt in de afdeling.

De reserves van Virto/Quintus gaan op bezoek bij de reserves van AJ Sports/Hellas. Quintus komt uit in de eerste divisie en Hellas speelt in de tweede divisie B en is poulegenoot van Verburch en Westlandia.