Archief

'Eenvoudiger aanbesteding gold nog niet'

Toen de aanbesteding van werkzaamheden aan de Maaslandse Dam in gang werd gezet, was er nog niet de lichtere regeling waarnaar enkele lokale aannemingsbedrijven verwijzen. Dat stelt de gemeente Midden-Delfland in een reactie aan WOS Media op de brief die de bedrijven naar de gemeente hebben gestuurd.

"Bij de opdrachtverstrekking aan het ingenieursbureau om het bestek te maken en de aanbestedingsprocedure te begeleiden, is op basis van de kosten in de grondexploitatie en het destijds geldende aanbestedingsbeleid gebleken dat een openbare aanbesteding noodzakelijk was", aldus de gemeente.

Gedurende het gereed maken van het bestek is door de gemeente een nieuw aanbestedingsbeleid vastgesteld. Op basis van dit nieuwe beleid had met een meervoudige onderhandse aanbesteding volstaan kunnen worden. Maar omdat de opdracht aan het ingenieursbureau in een openbare aanbestedingsprocedure voorzag, is aan deze procedure vastgehouden", zo luidt de verklaring.

Diverse ondernemers, waaronder ook lokale ondernemers, hebben op het werk ingeschreven. "Omdat in het bestek de laagste prijs als enige gunningcriterium is opgenomen, is het voornemen om het werk aan de laagste inschrijver (een aannemer uit Emmen) te gunnen", besluit de gemeente.