Zaalhandbal heren: Quintus, DIOS en Westlandia winnen

Koornneef W&S/Quintus heeft de eerste overwinning op een directe concurrent voor een plaats in de kampioenspoule uit het vuur gesleept. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg van Oosting Metaal Recycling/E&O. Door de 32-30 overwinning is Quintus weer opnieuw koploper.

De wedstrijd ging de eerste 20 minuten gelijk op, daarna nam Quintus een voorsprong van vier punten op de Drentse opponent (12-8). Tot aan het rustsignaal wist de thuisploeg de voorsprong te behouden. De ruststand was 19-14.

Na de pauze kwam E&O snel langszij en kwam het op voorsprong (19-20). Quintus bleef rustig en liet zich niet van de wijs brengen. De stand bleef in evenwicht totdat Quintus een marge van twee treffers opbouwde (27-25). Zoals zo vaak knokte E&O zich weer in de wedstrijd en kwam het weer langszij (28-28). Het werden vijf spannende minuten waarin de wedstrijd in de laatste twee minuten werd beslist. Bij een 30-30 tussenstand scoorde de thuisploeg 31-30. E&O kwam daarna met vier veldspelers te staan met nog 40 seconden te spelen. Coach Rene Zwinkels nam een time out en na deze onderbreking wist Quintus de wedstrijd definitief te beslissen 32-30.

Rens Reijgersberg en Ard Vollebregt waren ieder zes keer succesvol. De inhaalwedstrijd tegen Hurry Up, dat volgende week zaterdag Europees speelt, wordt op dinsdag 20 oktober aanstaande gespeeld.

Luxe bij de reserves van Koornneef W&S/Quintus. De Heulse ploeg won voor de derde keer op rij. In de Aristoshal in Amsterdam werd degradant APai/Aristos met 30-22 verslagen. De ruststand was 14-9 in het voordeel van de Westlandse ploeg. Quintus schudde in ieder geval een concurrent af in devstrijd om de eerste periodetitel. De reserves van Fiqas/Aalsmeer gaan aan de leiding met twee punten voorsprong op Quintus en de reserves van Targos/BEVO. Remco Hagen werd topscorer aan Heulse zijde.

DIOS heeft een mooi resultaat behaald in de streekderby tegen WHC. In sporthal Loosduinen behaalde de ploeg uit Midden-Delfland na een matige wedstrijd een fraaie 18-17 overwinning. De ruststand was nog in het voordeel van WHC: 7-9. Belangrijk aandeel in de overwinning was de van een blessure herstelde Frank Snelder. De opbouwer was goed voor zeven treffers. Voor DIOS betekende het de tweede overwinning op rij.

WPK/Westlandia heeft de eerste overwinning binnen. In sporthal 't Ruiven in Berkel-Enschot won de Naaldwijkse promovendus met 22-20. Makkelijk verging het Westlandia niet. Na een moeizame eerste helft keek de ploeg tegen een 14-9 achterstand aan, net als vorige week in de openingswedstrijd van het seizoen was het verschil vijf treffers. Westlandia ging in de tweede helft verbeten op zoek naar een beter resultaat en wist zelfs knap tot winst te komen.