Veldkorfbal: Eerste overwinning ONDO

Eerste klasse E

Na het gelijkspel van vorige week tegen DVS'69 volgde voor ONDO de eerste overwinning van het veldseizoen. In de eerste helft tegen Albatros legde ONDO de basis voor de overwinning. Op het Julianasportpark leidde de thuisploeg met 5-1. Met nog ruim tien minuten te spelen in de tweede helft was de tussenstand 14-7 voor ONDO. Uiteindelijk won de promovendus met 19-11. Het was een broodnodige overwinning omdat nummer voorlaatst Korbatjo eveneens wist te winnen.

Eerste klasse F

Valto gaat het zaalseizoen in met een prachtige zege op zak in de laatste veldwedstrijd. Mede-koploper Rapid bleek op korfbalcentrum Klaverlaan in Haarlem te zwak voor de Lierse ploeg. Valto won fraai met 18-13 en won daardoor voor de eerste keer een uitwedstrijd. Valto staat samen met Rapid, Pernix en Tilburg twee punten achter koploper Telstar.

Tweede klasse F

ODO is een punt ingelopen op Achilles. De koploper speelde een punt na een gelijkspel tegen GKV. ODO leidde halverwege de wedstrijd tegen Korbis met 11-9. Op sportpark De Commandeur won ODO voor de vijfde keer dit seizoen via een 18-16 overwinning. ODO heeft twee punten achterstand op Achilles.

CKC Maassluis blijft halverwege het veldseizoen in de race voor het kampioenschap. Op het Wipperspark won de thuisploeg vrij gemakkelijk van ACKC. Na een voordelige voorsprong van 9-3 na de eerste helft won CKC Maassluis met 17-10 van de bezoekers. ONDO uit Middelburg is de eerste kanshebber voor het kampioenschap.

Derde klasse G

Dijkvogels kon op eigen sportpark koploper Ficucia geen strobreed in de wegleggen. De bezoekers uit Vleuten waren heer en meester in de tweede helft en wonnen ruimschoots met 21-12. Dijkvogels gaat samen met Fortissimo en Gemini uitmaken welke ploeg als tweede gaat eindigen in de poule. Deze plaats geeft recht op promotiewedstrijden tegen een andere derdeklasser.