Archief

Ride for the Roses volgend jaar in Twente

Een belangrijk deel van wielerminnend Westland zal begin september volgend jaar naar Twente koersen om aldaar deel te nemen aan de 19e editie van de Ride for the Roses. De beslissing over de locatie van 2016 is zaterdagmiddag in Enschede bekendgemaakt.

Bij de afsluiting van de 'Ride 2015' in Aalsmeer werd er door velen vreemd opgekeken, toen bekend werd gemaakt dat de locatie voor 2016 nog niet vaststond. Het was toch immers her en der gepubliceerd dat het bij de bloemenveiling in Honselersdijk zou zijn?! Aan die onduidelijkheid is nu een einde gekomen.

"Na een intensieve verkenningstocht is de kogel door de kerk. De Ride komt in 2016 naar Twente!", heeft de organisatie van het evenement op haar eigen website gepubliceerd. De datum is zondag 4 september. Het is voor de tweede maal dat de Ride in Twente wordt gehouden, want ook in 2004 gebeurde dat aldaar.

De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Het Westland heeft in allerlei opzichten een nauwe band met het evenement, dat al vier keer FloraHolland in Honselersdijk als start- en finishlocatie kende.