Zaterdagvoetbal: MVV'27 spectaculair naar gelijkspel

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Katwijk. Na 90 minuten spelen eindigde het duel op sportpark De Krom in 0-0. Een knappe prestatie van de tricolores tegen de koploper. Excelsior Maassluis staat elfde. Katwijk raakte de koppositie kwijt aan Spakenburg.

In haar vijfde wedstrijd kreeg FC 's'-Gravenzande de eerste tegentreffer van het seizoen te verwerken. Vlak voor rust kwam CSW Wilnis tegen de verhouding in op voorsprong. FC 's-Gravenzande won op het Julianasportpark terecht met 4-1. Invaller Frank Broos produceerde een zuivere hattrick. FC 's-Gravenzande staat derde.

Westlandia heeft de streekderby tegen HVC'10 in winst omgezet. Op sportpark De Hoge Bomen won de Naaldwijkse koploper met 2-0 van de Hoekse fusieploeg. De tweede helft ging later van start omdat scheidsrechter Spaans in de rust niet verder kon vanwege een blessure. Topklasse-scheidsrechter Cor van Elswijk werd bereid gevonden om het duel verder te leiden. Westlandia heeft drie punten voorsprong op nummer twee SVC'08.

Sportclub Monster behaalde de tweede overwinning van het seizoen. In Leidschendam won de fusieclub met 2-1 van SEV. Sportclub Monster stijgt van plaats twaalf naar plaats tien.

Lyra blijft wisselend presteren. In Ter Aar moest de Lierse ploeg een ruime nederlaag incasseren tegen TAVV. De thuisploeg won met 4-1. Lyra zakt van plaats vijf naar plaats zeven.

VDL deed goede zaken en kon de derde driepunter aan het totaal toevoegen. In Maassluis won de thuisploeg met 2-0 van degradant GHC. VDL is terug te vinden op plaats zes.

Promovendus KMD kon het niet bolwerken tegen RCL. In Leiderdorp wist de thuisploeg na drie nederlagen op rij weer een overwinning te behalen. RCL won met 3-0 van KMD. De Wateringse ploeg bezet de voorlaatste plaats.

De derby tussen Maasdijk en Naaldwijk is in 1-1 geƫindigd. Naaldwijk nam in de eerste helft een 1-0 voorsprong, na de pauze kwam Maasdijk op sportpark De Hoge Bomen langszij. Voor Maasdijk was dit het eerste punt na twee nederlagen op rij. Naaldwijk behaalde de tweede puntendeling van het seizoen. Maasdijk staat vierde en Naaldwijk is terug te vinden op plaats zeven.

Honselersdijk behaalde na twee puntendelingen de derde overwinning binnen. De Honselse ploeg won in Pijnacker met 3-0 van DSVP. Honselersdijk staat nu op een derde plaats.

Na zes speelronden staat Verburch nog steeds op nul overwinningen. Berkel bleek voor de promovendus met 2-0 te sterk. Verburch staat samen met MVV'27 op een gedeelde twaalfde plaats.

Na een sensationeel scoreverloop hield MVV'27 een punt over aan de wedstrijd tegen Die Haghe. Op sportpark De Commandeur kwamen de bezoekers op een 2-0 voorsprong, waarna de thuisploeg op karakter langszij kwam. Toch nam Die Haghe weer de leiding, maar invaller Jessy Zwaard bezorgde zijn ploeg na drie nederlagen op rij een punt: 3-3.

Vierde klasse B

VELO en Duindorp gaan komende zaterdag uitmaken welke ploeg ongeslagen blijft en alleen koploper wordt. De winnaar van dit duel neemt een voorschot op de winst van de eerste periode. Beide ploegen wonnen ook hun zesde wedstrijd. Duindorp won van Loosduinen. In Den Haag kon Laakkwartier het niet bolwerken tegen de Wateringers. VELO won met 6-0.

Vierde klasse E

De streekderby tussen Schipluiden en Quintus eindigde op sportpark Keenenburg in een overwinning van de thuisploeg. Koploper Schipluiden won met 4-1. Tegenstander Quintus incasseerde naast de nederlaag ook twee rode kaarten.