Archief

WV: mavo Kreeklaan ongeschikt voor asielzoekers

De leegstaande mavo-school aan de Kreeklaan in 's-Gravenzande is volstrekt ongeschikt om daar asielzoekers of statushouders te huisvesten. Niet alleen is de staat waarin het gebouw zich bevindt slecht, ook ligt het aan een doodlopende weg met rondom woningen.

Dat stelt fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig in een toelichting op een motie, die hij dinsdag indient tijdens de raadsvergadering. Daarin roept hij het college op zich te onthouden van mededelingen aan derden over mogelijke opvanglocaties.

Volgens Duijsens zijn vanuit het college locaties als de Kreeklaan geopperd, waardoor onrust is ontstaan onder de bevolking. Terwijl het zou moeten zijn: eerst goed overleggen met buurtbewoners, daarna eventueel het gebouw of de plek bespreekbaar doen zijn en daarna pas naar buiten brengen wat er aan de hand is, aldus Duijsens die overigens zelf aan de Kreeklaan woont.

Westland Verstandig verzoekt het college in de motie alleen die plekken of gebouwen aan te wijzen waarbij zeker geen onrust onder omwonenden zal ontstaan en anders gewoon die plekken niet aan te wijzen.