Archief

Westlandse tomaten- en paprikawijn gelanceerd

Twee Westlandse kwekers hebben woensdag in restaurant De Librije in Zwolle wijnen van eigen producten gepresenteerd: een tomatenwijn en een paprikawijn. Al is dat eerste niet zo nieuw, tomatenwijn bestaat al elders in de wereld.

De tuinders kwamen in contact met een wijnmakerij in Bentelo (Overijssel). "We zijn daar met elkaar aan de gang gegaan om paprika's klein te snijden en in de knoflookpers te doen. Na dat resultaat is alles begonnen", vertelt paprikakweker Patrick Grootscholten.

De eigenaren van driesterrenrestaurant De Librije zijn zo enthousiast, dat ze hun naam verbinden aan de Westlandse wijnen. "Deze wijnen zijn allebei niet voor de grap gemaakt. Ze zijn echt heel goed", aldus chef-kok Jonnie Boer. Zijn vrouw en sommelier Thérèse Boer denkt dat de wijnen een toekomst hebben. "Zeker omdat je merkt dat de wereld steeds meer met groente en gezondheid bezig is. Als dit aanslaat, gaan we zeker met een andere groente nog iets doen."

Het zal nog even duren voordat de tomaten- en paprikawijn overal in de winkel te koop zijn. "We beginnen met 1000 flessen", aldus wijnmaakster Ilse Visscher. "Maar we hopen dat het een vlucht gaat nemen en dat ze straks overal te verkrijgen zijn."

Categorieen:
Westland Algemeen