Archief

Moordzaak Edward Mink start 30 november

De rechtbank in Haarlem start eind volgende maand met de inhoudelijke behandeling van de zaak rond de moord op Edward Mink in Den Hoorn. Er zijn vier dagen voor uitgetrokken. Dat meldt een woordvoerder van de rechtbank desgevraagd aan WOS Media.

Mink werd op de avond van 20 maartvorig jaar in zijn woning door het hoofd geschoten. Vrijwel direct daarna werdentwee verdachten aangehouden, de nu 40-jarige vriendin van Mink en een 25-jarige Hagenaar. Later werd ook nog een 41-jarige Hagenaar aangehouden. De drie zijn inmiddels weer vrijgelaten in afwachting van het proces, maar zijn nog wel verdachten.

Het moordwapen, een zwaarder model vuurwapen, bleek na de moord spoorloos. In november is de moord door politie en OM gereconstrueerd. De zaak is ook enkele keren in opsporingsprogramma'sgeweest, maar dat leverde nog niet de gouden tip op. De verdachten ontkennen in alle toonaarden iets met de moord te maken te hebben.

De zaak zou aanvankelijk al in mei en juni voor de rechter komen, maar werd uitgesteld, omdat het onderzoeksrapport nog niet klaar was. De behandeling is nu op 30 november en 1, 3 en 4 december.

Categorieen:
Regio