Archief

Petitie om kraamzorg in 'Vlietland' te behouden

Er is op internet een petitie gestart om de kraamafdeling van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam - de meest logische locatie voor inwoners van Maassluis - open te houden. Dit ziekenhuis is onlangs gefuseerd met het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis.

Momenteel wordt onderzocht of de geboortezorg op één locatie kan worden geconcentreerd, waarbij de locatie Gasthuis in Rotterdam de beoogde vestiging voor geboortezorg is. "Om hoogste kwaliteit van zorg voor bevallingen te bieden, beschikt locatie Gasthuis over optimale faciliteiten", zo staat in een woensdag gepubliceerde mededeling. Wel is er bij vermeld, dat hiermee gewacht wordt tot de verlengde rijksweg A4 is geopend en duidelijk is wat de verkeerseffecten daarvan zijn.

Een verhuizing van de geboortezorg naar Rotterdam vindt onder anderen docente Jacky Silos uit Vlaardingen onverantwoord. "Voor Vlaardingen, Maassluis en Schiedam moet er zeker een kraamafdeling blijven bestaan", stelt zij in de petitie.

Door de fusie tussen het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis en het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis eerder dit jaar, hebben de locaties in Schiedam en Maassluis een nieuwe naam gekregen. Voortaan gaat het Schiedamse ziekenhuis door het leven onder de naam Franciscus Vlietland en de polikliniek krijgt de naam Franciscus Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Regio