Archief

ISW raadpleegt medewerkers en ouders

De Westlandse scholengroep ISW gaat bij medewerkers en ouders van leerlingen inventariseren wat hun mening is over de bestuurlijke toekomst binnen de overkoepelende stichting Lucas Onderwijs. Er bestaat angst dat er te veel aansturing vanuit de Haagse hoofdzetel van de stichting zal ontstaan.

Volgens ISW wordt de viering van haar 40-jarig bestaan ietwat overschaduwd door de reorganisatie die bij Lucas in gang in gezet. Hoe Westlands zal ISW kunnen blijven?, is de kernvraag die leeft.

Om medewerkers, ouders en verzorgers te informeren over het reorganisatieproces, werden woensdag door de medezeggenschapsraad en het curatorium van ISW twee bijeenkomsten belegd bij ISW Hoogeland in Naaldwijk. Deze werden zeer druk bezocht.

Lars Boellaard, voorzitter van het curatorium, stelt: "In Westland leeft de wens om de eigenheid van ISW te behouden. Dat blijkt ook uit de vele reacties tijdens de bijeenkomsten. ISW verdient ten minste een status aparte binnen Lucas Onderwijs. Het is van groot belang om de zeggenschap en het toezicht bij ISW blijvend in Westland te verankeren."

Zowel medewerkers als ouders stelden de vraag of zij bijvoorbeeld met het tekenen van een verklaring hun stem kunnen laten horen. Hiertoe zullen standpunten van medewerkers en ouders worden verzameld om op grond daarvan een petitie te kunnen opstellen.