Archief

Veelzijdige tentoonstelling van en over Koos Karssen

Het is een gebruik in Maassluis, het aanbieden van een expositie aan vertrekkende burgemeesters in de stad. Koos Karssen wilde hier graag aan meedoen en besloot kunstwerken, foto's en voorwerpen uit de eigen collectie en die van het stadhuis tentoon te stellen.

De gehele tuinzaal van het Museum Maassluis aan de Zuiddijk wordt ingenomen door eigendommen van de burgemeester en de gemeente. Hij vindt het dan ook heel bijzonder om dit te mogen tonen: "Het is een zekere trots, maar ook verlegenheid. Je zet je toch bloot neer".

De meest bijzondere werken zijn een schilderij over de hongerwinter, een kunstwerk van Umberto Mastroianni, dat speciaal voor hem en zijn vrouw gemaakt is, en een enorm schilderij van het schanseiland in Maassluis. De werken volgen een lijn van periodes. Van het jongetje Koos, net na de Tweede Wereldoorlog tot burgemeester Karssen in de afgelopen 12 jaar.

Maar wie een bepaalde overeenkomst in de kunst van Karssen probeert te zoeken komt bedrogen uit. Het is van alles wat, je zou het veelzijdig kunnen noemen. Wie een kijkje wil nemen heeft nog even geduld nodig. De expositie opent aankomende zaterdag (10 oktober) en loopt tot het einde van dit jaar.

Categorieen:
Maassluis Cultuur