Archief

Van Oord: 'Niet onder indruk A4-brief minister'

Wethouder Govert van Oord van de gemeente Midden-Delfland was op z'n zachtst gezegd niet onder de indruk van de reactie van het ministerie van Infrastructuur over het A4-lek. Daarom zijn nu de partners in het zogenoemde IODS-convenant bijeengeroepen om een oplossing te zoeken.

Door een lek in het verdiepte gedeelte van de nieuwe rijksweg tussen Delft en Schiedam wordt dagelijks veel meer water weggepompt dan verwacht. Midden-Delfland is niet gerust op de effecten die dit heeft op het landschap en heeft Rijkswaterstaat gevraagd om een oplossing. Die reageert vooralsnog negatief.

De Integrale Ontwikkeling Delft-Schiedam (IODS) is in 2001 opgericht en heeft als doel om naast de aanleg van de nieuwe weg te investeren in het Midden-Delflandgebied. Voorzitter is Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.

De deelnemers aan het convenant komen binnen een maand bijeen om te spreken over het probleem. Volgens Midden-Delfland is de enige oplossing om een betonnen bodem in drie diepste delen van de weg aan te brengen en daarbuiten maatregelen te nemen waardoor de polder niet zakt.