Archief

Zaterdagvoetbal: VDL wint, maar ziet rood

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft de eerste overwinning binnen. Aan de Lavendelstraat won de thuisploeg op wilskracht met 2-1 van GVVV, dat graag naar de Tweede divisie wil. Door de overwinning stijgt Excelsior Maassluis een plaats op de ranglijst.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande hield in en tegen Nootdorp wederom achterin de nul. Voorin werd ook niet gescoord. Door de 0-0 eindstand verloor de fusieclub de eerste punten van het seizoen. FC 's-Gravenzande staat op een derde plaats.

Tweede klasse C

Een desastreuze middag was het voor sportclub Monster tegen streekgenoot Westlandia. Op sportpark Polanen dacht de thuisclub nog hoge ogen te gooien tegen de koploper, maar dat bleek niet het geval. Westlandia won vrij gemakkelijk met 6-1 en blijft koploper. Sportclub Monster staat derde van onderen.

HVC'10 heeft de tweede overwinning binnen. Op sportpark De Rondgang bleef het lang 0-0, maar in het laatste half uur sloeg de thuisploeg alsnog toe. HVC'10 won met 3-0 en staat zevende.

KMD kon niet voor de tweede keer op rij stunten. Na de puntendeling tegen Westlandia volgde een nederlaag tegen SVC'08. Op sportpark Suydervelt won de runner-up met 3-0 van de promovendus. SVC'08 blijft in het spoor van Westlandia. KMD staat elfde.

Lyra behaalde op sportpark De Zweth een broodnodige overwinning. RCL werd op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Lyra staat vijfde op de ranglijst.

VDL vocht zich naar een overwinning tegen DSO. De Maassluize ploeg won met 2-1, maar verloor Rodney Remmerswaal (rood) en Kees Ketting (2x geel) bij een 2-1 voorsprong. Dit was halverwege de tweede helft. Niet veel later verloor DSO ook een speler met rood. VDL staat achtste.

Derde klasse B

Maasdijk incasseerde voor de tweede keer op rij een nederlaag. Aan de Lange Kruisweg ging TAC'90 met de drie punten naar huis. De bezoekers wonnen met 3-1. Maasdijk staat op een vierde plaats.

Honselersdijk verspeelde twee punten tegen mede-hekkensluiter Berkel. Voor de tweede keer op rij eindigde een wedstrijd van de Honselse ploeg in 2-2. Honselersdijk staat zesde.

De gifbeker bij MVV'27 is nog niet leeg. Op bezoek bij Semper Altius kreeg de Maaslandse ploeg een 5-2 nederlaag te verwerken. MVV'27 staat nu laatste op basis van een slechter doelsaldo.

Na de oorwassing tegen TAC'90 revancheerde Naaldwijk zich. In Den Haag won de Naaldwijkse ploeg op karakter met 1-0 van Houtwijk. Sebastiaan van den Berg werd matchwinner. Naaldwijk staat zevende.

Verburch heeft de smaak van een overwinning nog steeds niet mogen proeven. Voor de vierde keer dit seizoen speelde de Poeldijkse ploeg gelijk. DUNO en de thuisploeg kwamen niet tot score. Verburch staat elfde.

Vierde klasse B

VELO behaalde wederom een overwinning, maar makkelijk verging het de Wateringse ploeg niet. PGS/Vogel verliet de Noordweg met een 3-2 nederlaag. VELO en Duindorp staan samen op kop met de volle buit uit vijf wedstrijden.

Vierde klasse E

MSV'71 behaalde de tweede overwinning op rij. In Maassluis won MSV'71 van hekkensluiter JHR met 5-2. MSV'71 staat negende.

Quintus won met VOB en behaalde eveneens de tweede zege. Aan de Leeuwerik won de thuisploeg met 3-2, maar scoorde zelf maar eenmaal. VOB scoorde twee keer in eigen doel.

Schipluiden staat twee punten voor op CION. De ploeg uit Midden-Delfland won voor de vijfde keer op rij en won met 4-0.