Zaalhandbal heren: Quintus verliest; Westlandia gelijk

Na vier wedstrijden zonder nederlaag moest Koornneef W&S/Quintus zich gewonnen geven. De streekderby tegen Hercules leverde een nederlaag op. De Heulse ploeg leidde halverwege de wedstrijd met 13-11. Na de pauze ging het gelijk op totdat Hercules na een 15-15 tussenstand de marge naar drie doelpunten tilde (18-15). De Rijswijkse ploeg hield deze marge in het laatste kwart vast en won de wedstrijd met 24-21.

In de komende weken speelt Quintus wederom tegen andere ploegen die jacht maken op de kampioenscompetitie. Bij elkaar zijn dit zes ploegen en de eerste vijf ploegen gaan strijden om het landskampioenschap en tickets voor de Bene-League. Volgende week komt E&O op bezoek in Kwintsheul, de Drentse ploeg heeft evenveel punten als Quintus.

Na een zinderende slotfase heeft WPK/Westlandia een punt uit het vuur gesleept tegen Gemini. Pas 10 seconden voor tijd kwam Westlandia langszij. Ian van Adrichem bezorgde de thuisploeg een punt: 27-27. In sporthal De Pijl deelden de bezoekers uit Zoetermeer de lakens uit. De ruststand was 15-11 voor degradant Gemini. In de tweede helft startte promovendus Westlandia in het laatste kwartier een inhaalrace. De achterstand op Gemini bedroeg vijf treffers. De inhaalrace leverde uiteindelijk een zwaarbevochten punt op.