Archief

Omleidingen door spannen tuien Snelbinder

Het Vlietpolderplein is in de nachten van woensdag op donderdag en van donderdag op vrijdag deels afgesloten. De tuien van fietsbrug de Snelbinder worden opnieuw gespannen. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

De Snelbinder werd in maart dit jaar geopend. Bij de realisatie van het bouwwerk zijn de tuien tot een bepaald niveau gespannen. Door weersinvloeden zit wat rek in de staaldraden. Daarom moeten die na verloop van tijd opnieuw gespannen worden. Dit hoort bij de standaard werkzaamheden bij de bouw van een tuibrug.

Ook het feit dat de brug later opnieuw geasfalteerd is met anti-vriesasfalt heeft met de werkzaamheden te maken. Daardoor is de brug nu op de 'juiste' zwaarte.

Het zuidelijk gedeelte van het Vlietpolderplein wordt voor de werkzaamheden afgesloten. Verkeer komend vanuit De Lier/Maasdijk rijdt over de Vlietboomgaard, alvorens terug te keren op de rotonde. Automobilisten die vanaf de Piet Struijkweg naar Naaldwijk willen, moeten eerst naar het Westerleeplein, om vanaf daar terug te keren naar het Vlietpolderplein.