Archief

Bijbel blijft populair in Westland

Bijbels, liedboeken, gebedsboeken... al jaren gaan ze bij christelijke boekhandel Gideon in Naaldwijk als warme broodjes over de toonbank. Deze week vieren de vrijwilligers bij de boekhandel een feestje, want Gideon bestaat 25 jaar.

In de afgelopen jaren hebben veel boekhandels hun deuren moeten sluiten. Zelfs landelijke ketens als Polare en de Slegte hebben het niet overleefd. Maar deze kleine christelijke boekhandel in Naaldwijk doet het nog steeds goed en het geheim is hip blijven.

Daarom verkopen ze niet alleen bijbels, maar ook kookspullen, babyspullen, cd's bordjes, kaarsen, beelden en nog veel meer. Toch blijft de bijbel het best verkochte product in de winkel. Ze verkopen er gemiddeld 1 per dag. En daar zitten bijzondere exemplaren tussen. Zoals de straatbijbel, geschreven in straattaal.

Ook online probeert de boekhandel up to date te blijven. Zo zetten ze welke week hun nieuwe producten op Facebook en zijn ze bezig met het opzetten van een webwinkel.

Maar 25 jaar geleden begon alles heel anders. Een groep mensen voelden dat er in het Westland behoefte was aan een christelijke boekwinkel. Daar gingen ze samen voor bidden. Toen er in de Prins Hendrikstraat een pand van een bakkerij vrij kwam, wisten ze dat ze daar graag de boekhandel in wilde gaan opzetten. Want in de bijbel staat "niet van brood alleen zal de mens leven, je hebt ook het geestelijke woord nodig."

Boekhandel Gideon 25 jaar from WOS Media on Vimeo.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur