Archief

Bij buren afgebrand pand veel schade door bluswater

De schade van de grote brand van vrijdagavond in Naaldwijk is zeker niet beperkt gebleven tot de opslagruimtes binnen het bedrijf van Midi-Unit. Hoewel de buurbedrijven links en rechts niet door het vuur getroffen zijn, is de water- en rookschade enorm, zo blijkt uit een tv-reportage van onze mediapartner Omroep West.

Zeker veertig particulieren en bedrijven zijn gedupeerd geraakt binnen het pand van Midi-Unit aan de Industriestraat. De boxen werden gebruikt voor opslag van onder meer inboedels, voorraden van winkeliers, het stallen van een motorfiets, kunstwerken en archiefstukken.

Wijnhandelaar Arjan van der Pot had het grootste deel van zijn wijnvoorraad ondergebracht in het afgebrande pand. Hij is niet verzekerd. "Nu is de voorraad weg. Dat is het grootste deel van het kapitaal. Dat is extra zuur", vertelt hij. "Ik ga wel door. Maar eerst even uithuilen."

Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende bedrijven. Deze panden hebben veel rook- en waterschade opgelopen. "Wel honderden bankstellen zijn verloren gegaan", vertelt de eigenaar van het pand waarin meubelbedrijf Pronto gevestigd is. "De rook krijg je er nooit meer uit." De buurman aan de andere kant, installatiebedrijf Elektravon, heeft eveneens veel waterschade opgelopen.

Categorieen:
Naaldwijk 112