Archief

Nieuwbouw brandweer Naaldwijk komt eraan

Er komt nog deze of volgende maand een voorstel naar de gemeenteraad van Westland voor de bouw van een tijdelijke brandweerkazerne in Naaldwijk. Deze moet dienen ter vervanging van de huidige post aan de 's-Gravenzandseweg. Dat zei burgemeester Van der Tak donderdagavond in een bijeenkomst van de commissie Bestuur.

Verder wordt momenteel onderzocht of de brandweer van Honselersdijk zou kunnen gaan samenwonen met en bij de bedrijfsbrandweer van FloraHolland. De Honselse brandweer zetelt nu in een pand op het bedrijventerrein aan de Nieuweweg.

Namens de overkoepelende Brandweer Haaglanden werd gesteld, dat de brandweer in het Westland behalve een tiental beroepskrachten uit 180 vrijwilligers bestaat. Dat is op zich voldoende. Een probleem is echter wel, dat veel brandweerlieden overdag elders naar hun werk zijn en dan dus niet ingezet kunnen worden in hun woonplaats. Er wordt aan gewerkt om die overdagse onderbezetting op te vangen.

Een blusteam dient uit zeker zes personen te bestaan. In Naaldwijk, Maasdijk, Schipluiden en Den Hoorn komt het af en toe voor, dat er maar vier personen direct beschikbaar zijn. In zo'n geval moet dan tegelijkertijd een ander team worden opgeroepen om na een brandmelding aan de vereiste zes personen te komen.