Archief

Geen tijdelijke aansluiting op Veilingroute

Er komt geen tijdelijke aansluiting van de Verlengde Veilingroute op de Veilingroute. De Verlengde Veilingroute is grotendeels klaar, maar de provincie heeft besloten om de aansluiting uit het 3-in-1 project te halen, waardoor het pas medio 2018 gerealiseerd zal zijn. Dat was voor CDA Westland aanleiding B en W te vragen zich in te zetten voor een tijdelijke aansluiting, maar het college heeft daar negatief op gereageerd.

B en W stelt zich achter het standpunt van de provincie dat een tijdelijke aansluiting te veel 'conflictpunten' oplevert en te duur is. Zo zou die op een 'straat' van leidingen en kabels komen te liggen die juist voor de definitieve aansluiting verlegd moet worden. Bovendien kruist de tijdelijke aansluiting de toekomstige fietstunnel bij de Lange Broekweg. Ook wordt er begin volgend jaar een nieuwe gasleiding geboord. Tenslotte worden verkeersproblemen bij de rotonde Jupiter verwacht.

Overigens zijn de gronden, waar de aansluiting moet komen, inmiddels aangekocht. Besloten is echter om de overdracht pas volgend jaar te laten plaatsvinden, ook al omdat de technische uitwerking van het nieuwe knooppunt nog niet gereed is. De provincie wil dat overlaten aan de volgend jaar te selecteren aannemer.

Categorieen:
Westland Algemeen