Archief

Botsing Westland Verstandig en wethouder Ouwendijk

In een commissievergadering van de gemeenteraad Westland is het woensdagavond tot een harde confrontatie gekomen tussen wethouder Ouwendijk en fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig. Diens fractiegenoot Geubbels kwam met enkele vragen over de oplopende schuldenlast van de gemeente Westland. Geubbels wilde graag dat Ouwendijk zou toegeven, dat de rekening van die oplopende schulden wordt doorgeschoven naar de volgende generaties.

De wethouder sprak vervolgens van een "ingesleten grammofoonplaat". Dat lokte een felle reactie uit van fractievoorzitter Duijsens: "Die wethouder maakt steeds schofferende opmerkingen; daar ben ik niet van gediend." Ouwendijk: "Dat is uw opvatting en die opvatting deel ik niet." Duijsens: "Wat uw opvatting is, interesseert mij al lang niet meer." Waarop fractievoorzitter Spaans (Progressief Westland) aan Duijsens vroeg: "Wat doet u hier dan, als het u niet interesseert?" Duijsens: "Daar is Pubbiebub; komt net van het toiletten af en denkt: ik moet ook wat roepen." Hoogste tijd voor commissie voorzitter Cor van der Mark om in te grijpen. "Deze opmerking wil ik niet gehoord hebben", zei hij tegen Duijsens. (...) "Het lijkt nergens op."

Op dinsdagavond had Duijsens ook al een stevige aanvaring gehad met wethouder Meijer. Onder diens verantwoordelijkheid waren er enkele al dan niet vermeende onwaarheden in documenten gekomen. Duijsens sprak van twee leugens. "Dat pik ik niet", reageerde Meijer. Hij wilde dat Duijsens zijn aantijging terugnam. Maar deze gaf geen krimp. "Het zijn mijn woorden", zo hield hij voet bij stuk.

Categorieen:
Westland Politiek