Archief

Aangeboden moestuin-locatie afgewezen

De organisatie Groei & Bloei Westland ziet af van de mogelijkheid om op een terrein tussen de Zuidgeestlaan en de Rijnsburgerweg in Naaldwijk een ecologische moestuin te beginnen. Dat heeft initiatiefnemer Aad van Uffelen donderdag laten weten.

De gemeente Westland wil het vervuilde terrein op korte termijn gaan saneren. "Maar die grond zal, ook na sanering, mogelijk nooit geschikt zijn om hier op ecologische/biologische wijze te telen", stelt Van Uffelen.

Het moestuinplan is woensdagavond nog onderwerp van gesprek geweest in een commissievergadering van de gemeenteraad. Daar liet wethouder Duijvestijn weten, dat hij in afwachting was van een reactie van de groep Van Uffelen, nadat er op 2 september "een constructief gesprek" is geweest.

Bij de gemeente heeft zich onlangs een tweede initiatiefnemer voor een moestuinproject aangediend. Die is "in de wachtkamer" gezet, want het doel was om er met Van Uffelen uit te komen. Omdat de gemeente vast van plan is om een moestuin te realiseren bij de Zuidgeestlaan, zal die belangstellende voor een gesprek worden uitgenodigd.