Archief

Gedenksteen Marnix van Sint Aldegonde weer te zien

Niet alleen het monument van dominee Fenacolius in Maassluis krijgt een mooie plek, ook de gedenksteen van Marnix van Sint Aldegonde wordt weer voor het grote publiek toegankelijk gemaakt.

De steen lag lange tijd naast het Douanehuisje, maar werd daar weggehaald voor de herinrichting van het gebied rondom het huisje. Donderdagmiddag krijgt het monument een plek in de tuin van het Museum Maassluis. Rond 16.20 uur zal wethouder Van der Houwen de steen onthullen.

Niet alleen het monument van dominee Fenacolius in Maassluis krijgt een mooie plek, ook de gedenksteen van Marnix van Sint Aldegonde wordt weer voor het grote publiek toegankelijk gemaakt.De steen lag lange tijd naast het Douanehuisje, maar werd daar weggehaald voor de herinrichting van het gebied rondom het huisje. Donderdagmiddag krijgt het monument een plek in de tuin van het Museum Maassluis. Rond 16.20 uur zal wethouder Van der Houwen de steen onthullen.

Marnix van Sint Aldegonde (1540-1598), is de man die op het Schanseiland tegen de Spanjaarden heeft gevochten. Daarnaast zou hij mogelijk de tekst van het Wilhelmus hebben geschreven, maar historici zijn het daar lang niet allemaal over eens. De steen is in 1966 geplaatst door het Amsterdamse studentendispuut M.A.R.N.I.X.

Categorieen:
Maassluis Cultuur